Campingferie.dk
 
Bije Tryghedsbanner
 Autocampere  Campingnyt  Finansiering  Hvad sker hvor  Test  Videoklip
 Biler  Campingpladser  Forhandlere  Rejseinspiration  Udstilling/Messer  Vintercamping
 Camping i TV  Campingvogne  Fortelte  Telte/Teltvogne  Udstyr/Tilbehør  Vogne til salg
Opdateret: 29. juni 2016 Online: 711 brugere
Forsiden
Loading
Forord
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6
Del 7
Del 8
Del 9
Del 10
Del 11
Del 12
Del 13
Del 14
Del 15
Del 16
Ruten til Santiago de Compostela (billede)
Cabby autocamperen

Pilgrimsturen 2006 - Del 1 (København - Frankrig)
Peer Neslein fortæller:
Det er fredag sidst på dagen, hvor vi har haft travlt med at få lavet vores næste Campingferie-blad færdigt. Derefter har Lisbeth og jeg pakket autocamperen og så skal vi lige et smut til Vallensbæk (billedet), forbi Bente og Jens-Peder (campingredaktør på Campingferie), da de har en pakke til os. Det viser sig at Bente og Jens-Peder har pakket en slikpose til os hver til turen gennem Tyskland. Og det er vel at mærke en sund slikpose med masser af spændende ting i. Vi prøver nemlig at undgå for meget sukker, så vi ikke bliver søvning når vi skal køre langt.

Jens-Peder tager lige et afskedsbillede af Peer og Lisbeth

Og så er klokken blevet 18 og vi er på vej mod Scandlines færgen i Rødby.
Vi er heldige og kører lige ombord kl. 20.15 og finder et bord i restauranten, hvor vi bestiller rødtunge.
Og så er vi for alvor på vej på vores første pilgrimstur.
Turen skal vi gennemføre i vores Cabby autocamper og nogen vil måske synes, at det er en for moderne måde at gennemføre en pilgrimstur på. Men tiderne skifter og det er vel tankerne inden i en, der er det vigtigste. Og ikke måden man rejser på.
De 45 min. over Østersøen går som altid hurtigt og snart er vi på vej mod Hamburg som er vores mål i dag. Vi har nemlig besluttet at overnatte på Stillhorn rastepladsen nord for Hamburg.
Ved 12-tiden om natten finder vi en plads på Stillhorn og så er det lige tid til en kop aftenkaffe, før vores gode seng råber på os.

Gas- og narkosealarm
Vi sover sikkert og godt, ikke mindst fordi vores NX-5 narkose- og gasalarm er slået til. Alle vinduer er lukkede og kun taglugerne er åbne. Vi har ikke stige på autocamperen, så man kan ikke kravle op på taget.

Næste morgen kan vi rulle gardinerne fra og se ud på en ny dag. Vi har sat uret til at vække kl. 7, da vi gerne vil videre ned gennem Tyskland og Frankrig. På denne model er der både gardiner for de enkelte vinder, men også et meget tykt isolerende tæppe som trækkes bag om stolene om vinteren, men der er der ikke brug for å denne årstid.
Vi har i øvrigt en aftale tæt på Pyrenæerne, hvor vi skal møde Kirsten og Finn, som har lejet en autocamper hos PJ Caravan. Og det er deres første tur i en autocamper, så vi glæder os til at møde dem og høre hvordan det går.

Vores rejse går bl.a. gennem Bremen, Achen i Belgien, hvor vejene er dårlige, ind i Frankrig hvor vi sætter kursen mod Paris. Vi skal dog kun følge motorvejen rundt om Paris, som tager os ca. 1,5 time, som vi klarer uden problemer.

Langt på literen
Vores tank tager ca. 100 liter diesel så vi kører langt før der skal fyldes op, men vi laver km-regnskab for at se hvor meget vi kører. Og vi ligger på ca. 9 km/l hvilket er rigtigt flot, for vi har ligget på 110-120 km/t.
I øvrigt kan vi godt høre at denne model er godt isoleret, da der ikke er hverken vind- eller vejstøj, når vi kører. Det har overrasket os meget.

Vi fortsætter sydpå fra Paris og kigger på rastepladserne som dagen går. Er de sikre?
Samtidigt med at mørket falder på finder vi en plads hvor vi beslutter at overnatte.
Og så glæder man sig altid til at se den næste morgen, så man kan se hvor man egentlig har overnattet.

På gensyn en af dagene.
Lisbeth & Peer Neslein
www.pilgrimsturen.dk
 « Forord  Del 2 » 

Om campingferie.dk | info@campingferie.dk | Bank: 5301-0432915 | CVR.nr. 34486379 | 1996-2016 © Neslein Media ApS