Campingferie.dk
 
Hinshoej Caravan
 Autocampere  Campingnyt  Finansiering  Hvad sker hvor  Test  Videoklip
 Biler  Campingpladser  Forhandlere  Rejseinspiration  Udstilling/Messer  Vintercamping
 Camping i TV  Campingvogne  Fortelte  Telte/Teltvogne  Udstyr/Tilbehør  Vogne til salg
Opdateret: 2. juli 2016 Online: 830 brugere
Forsiden
Loading
Information
Del 1.
Indledning
Del 2.
Caravelair
Del 3.
Vasa Museet
Del 4.
Finland
Del 5.
Samling før grænsen
Del 6.
Grænsen passeres
Del 7.
Camping Olgino
Del 8.
Caravelair Venicia 470
Del 9.
Sankt Petersborg
Del 10.
Eremitagen og Vinterpaladset
Del 11.
Kanaltur
Del 12.
Blodskirken
Del 13.
Petershof
Del 14.
Tilbage til Finland
Se også:
 
Tidligere rejser:

Campingtur til Sankt Petersborg 2009
 
Rhinen i flammer 2010
Rhinen i flammer 2009
Campingferie Snow meeting 2009
Informationsaftener
Det vilde Vesten USA
Maj 2010
Det vilde Vesten USA
Efterår 2010
Hør radioudsendelse om de nye guidede campingrejser
Presse

 


Sankt Petersborg – Del 3 - Vasa Museet

Peer Neslein fortæller:
Lisbeth og jeg er på en tur rundt i Stockholm og netop nu står vi uden for indgangen til Vasa-museet på Djurgården i Stockholm. For at vise at det er et skibsmuseum, har man valgt at lade et par master stikke op gennem taget på museet.


Inde i hallen står det kæmpe krigsskib Vasa som er 47,5 meter langt, 11,7 meter bredt samt 52,5 meter højt. Skibet blev bygget for kong Gustav 2. Adolf i 1625, hvor ca. 400 mand startede på byggeriet. 2 år senere skulle skibet søsættes fra skibsværftet i Stockholms skærgård og det gik egentlig ganske godt. Herefter skulle skibet monteres med ballast og kanoner og den 10. August 1628 skal skibet på sin jomfrurejse, men efter blot 1300 meter i skærgården kommer en kraftig vind og lagde skibet om på siden, hvorefter det sank. 50 personer gik ned med skibet. Bemærk udkigsposten i spidsen af skibet.


Når man ser personerne på billedet fornemmer man lidt af størrelsen.
Efter at skibet sank forsøgte man flere gange at bjærge skibet men uden held, hvorefter det blev opgivet og glemt. Men i 1956 får en fritidsfisker en stump af Vasa på krogen og man begynder igen at overveje om man kan hæve skibet. Først i 1961 er man klar til at hæve skibet som skaber omtale i verdenspressen.


Gennem årene har der pågået et kæmpe restaureringsarbejde for at sætte skibet tilbage i sin oprindelige stand. Bl.a. måtte man sprøjte skibet med konserveringsmiddel i ca. 15 år for at sikre træet. Siden har Vasa fået sit eget museum, her på Djurgården i Stockholms skærgård, ikke langt fra stedet hvor det gik ned. Gennem årene har mere end 20 millioner har set skibet.


På Djurgården ser vi også denne statue af den kendte svenske forfatter Astrid Lingren som også har et børnemuseum på øen.


Man kan komme rundt på Djurgården med en af de gamle sporvogne.


Efter Djurgården kører vi til Brädeng Camping, i udkanten af Stockholm, hvor vi skal mødes med Anette og Preben og Rasmus Neslein og Mads Nielsen, så vi kan komme afsted på vores guidede campingtur til Sankt Petersborg. Lisbeth kigger på Anette og Prebens Hymer og den Caravaelair som Mads skal teste for Nibe Caravan Center på turen. De sidste par der skal med på turen, skal vi møde i Finland på Vaalimaa Camping, få km fra den russiske grænse i løbet af de næste dage.


Lisbeth skal lige høre Rasmus hvordan det er gået med trafikken op gennem Sverige. I morgen tidlig skal vi sejle med Silja Line fra Stockholm kl. 7.10 så vi skal tidligt op.

Da vi ikke kender mulighederne for at sende vores historie hjemad, kan der gå et par dage før vi hører nyt. Men vil vil prøve at fastholde en daglig beretning fra turen.

På gensyn
Lisbeth & Peer Neslein

Tekst: Peer Neslein
Foto: Lisbeth & Peer Neslein
© www.campingferie.dk 2009

 « Del 2 Del 4 » 

Om campingferie.dk | info@campingferie.dk | Bank: 5301-0432915 | CVR.nr. 34486379 | 1996-2016 © Neslein Media ApS